BACTERIEEN EN VIRUSSEN zijn in opmars !

~ ~ ~ ~

cover_fibro_nl
Dit is een uittreksel van mijn artikel, met kleine foto's. Je vind het volledige artikel met beschrijving en full-size foto's in mijn e-boek Fibromyalgie, slechts de tip van de IJsberg ?

Fibromyalgie is een zeer ongewone ziekte, die nog niet goed begrepen wordt. Tientallen jaren onderzoek, een verbijsterende verzameling dokters, duizenden raadplegingen en een verbazingwekkende verscheidenheid aan diagnoses hebben zelfs geen glimp van een effectieve behandeling opgeleverd.

Deze studie verdiept zich in de ziekte, de medische procedures, de diagnose-methoden, verwante kondities, en de soms duistere werkingen van de medische industrie, en komt tot een aantal opmerkelijke bevindingen. Stevig gedocumenteerd met uitgebreide referenties, 136 blz

~ ~ ~ ~

De Menselijke/Dierlijke Grens

e colli bacterieWetenschappers weten nog steeds niet op welke wijze bacterieën de grens tussen het dierenrijk en het mensdom overschrijden. Speciaal de bacterie E. coli O157: H7 mutatie heeft een enorme resistentie opgebouwd tegen klassieke antibiotica, en bij mensen produceert ze een toxine dat bloederige diarree veroorzaakt, en in sommige gevallen tevens volledig de nieren blokkeert. De enige behandeling is een nierdialyse en intraveneuze voeding, in de hoop dat de nieren opnieuw hun normale functie opnemen.

Het nieuwe aan de menselijke variant van deze bacterie is dat ze voordien enkel kon opgelopen worden na het eten van besmet voedsel, doorgaans vlees. De bacterie komt terecht in de ingewanden en begint daar haar destructief werk.

Een eenvoudige en afdoende bescherming is het goed doorbakken van het vlees vóór het eetmaal, wat meteen de reden is waarom men in de U.S. nooit een half gebakken hamburger mag opeten. Nochtans, als potentiële remedie om te bacterie bij zieke jonge kinderen te vernietigen, zou het ietwat moeilijk liggen om deze gewoon in een enorme braadpan te bakken...

De gouden Staph

staphylococcus bacterieIets minder bekend bij het publiek is de bacterie Staphylococcus Aureus. In sommige gevallen kreeg deze het ietwat duistere acroniem MRSA, voor Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus. Deze bacterie is normaal massaal aanwezig op onze huid en kan er puistjes en open wondjes veroorzaken, indien ons immuun-systeem er niet in slaagt ze tijdig weg te werken.

Bij chirurgische ingrepen is de Gouden Staph echter een taaie rakker geworden, die gemene infecties kan veroorzaken in sneden, wonden, het bloed en de longen. Verder heeft hij een sterke resistentie opgebouwd tegen de klassieke antibiotica op basis van penicilline, zodat alle ziekenhuizen bijzonder voorzichtig zijn geworden.

Nog meer verontrustend is dat besmettingen met deze bacterie vroeger bijna enkel werden opgemerkt in en rond ziekenhuizen, hospitalen, tehuizen voor senioren en gezondheidscentra in het algemeen, maar dat de resistente varianten nu tevens opduiken in gevangenissen, scholen en sportcentra. Wetenschappers namen eerst aan dat ze "overwaaiden" vanuit de ziekenhuizen, maar een recente studie in the New England Journal of Medicine toont aan dat 17 % van de gevallen opduiken in de gemeenschap zelf, zonder ook maar enig verband met een ziekenhuis.

Om het verhaal helemaal happig te maken, toont een tweede studie in hetzelfde journaal aan dat de resistente "Gouden Staph" zelfs een vlees-etende eigenschap kan overnemen van zijn kozijn Streptococcus. In Los Angeles werden 14 patiënten opgenomen met de zeer uitzonderlijke diagnose van necrotiserende Fasciitis. In verstaanbare taal wil dit zeggen dat ze gewoon levend werden opgegeten door de bacterieën... De énige remedie is het chirurgisch verwijderen van het besmette gedeelte, maar nooit voordien werd Staph geassocieerd met deze vreselijke aandoening.

De verspreiding van "nieuwe" ziekten

Het Internet laat tegenwoordig toe gemakkelijk zowat elk denkbaar exotisch dier te bestellen. Voor een kleine 6.000 $ vindt men bijvoorbeeld gemakkelijk een kangoeroe in de brievenbus! Helaas, samen met hun exotische iguanen importeerden sommige happige kopers echter ongewild ook Salmonella, en samen met hun schattige marmotten kwamen ook de Apenpokken binnen...

Moderne technologie is mede verantwoordelijk voor de snelle verspreiding van "nieuwe" ziekten. Een bedenkelijke "vooruitgang" in de moderne voedselproductie was bijvoorbeeld de prion die de Dolle Koeienziekte veroorzaakt, of meer geleerd gezegd, Bovine Spongiform Encephalopathie. Vervelend genoeg bleef deze besmetting niet beperkt tot runderen, maar maakte ze de overstap naar het mensenrijk!

Helicobacter pyloriIn 2003 was de luchtvaart rechtstreeks verantwoordelijk voor de fenomenaal snelle verspreiding van SARS in 30 landen en over 5 continenten. In onderontwikkelde landen is het hergebruiken van niet-gesteriliseerde wegwerp-injectienaalden dé grote boosdoener in het verspreiden van ziekten zoals hepatitis, AIDS, Ebola- en Lassa-koorts.

Maar het gevaar schuilt niet enkel in onderontwikkelde landen. Wat zal de Globale Opwarming met zich meebrengen, in mega-steden van méér dan 20 miljoen mensen?

Maar nog veel erger dan wat we weten, is wat we NIET weten. Er bestaan naar schatting 5.000 virussen en veel meer dan één miljoen bacteriën, waarvan de meeste nog onbekend zijn. Ze kunnen alle bekende 4.500 zoogdieren besmetten, waaronder de mens. Maar we weten zo goed als niets over de bacteriën die vogels, reptielen, amfibieën, vissen en lagere diersoorten besmetten. Er staan ons ongetwijfeld nog vele verrassingen te wachten.

~ ~ ~ ~