DE GRIEP, en de jaarlijkse Griepprik

~ ~ ~ ~

cover_fibro_nl
Dit is een uittreksel van mijn artikel, met kleine foto's. Je vind het volledige artikel met beschrijving en grote foto's in mijn e-boek Fibromyalgie, slechts de tip van de IJsberg ?

Fibromyalgie is een zeer ongewone ziekte, die nog niet goed begrepen wordt. Tientallen jaren onderzoek, een verbijsterende verzameling dokters, duizenden raadplegingen en een verbazingwekkende verscheidenheid aan diagnoses hebben zelfs geen glimp van een effectieve behandeling opgeleverd.
Deze studie verdiept zich in de ziekte, de medische procedures, de diagnose-methoden, verwante kondities, en de soms duistere werkingen van de medische industrie, en komt tot een aantal opmerkelijke bevindingen. Stevig gedocumenteerd en uitgebreide referenties, 136 blz

~ ~ ~ ~

De Griep

De griep doodt ongeveer 36.000 mensen per jaar, alleen reeds in de Verenigde Staten. Helaas lijken exacte statistieken niet beschikbaar, en ze zouden trouwens zeer ongewenst zijn, omdat ze politiek onaanvaardbaar en zeker vervelend zijn.

De interesse van het publiek in de griep (Influenza) is zeer sterk, en elk jaar zorgen massa's artikelen in de kranten en vele reportages op TV dat dit ook zo blijft. Uitgebreide reportages melden steevast dat de griep dit jaar sneller en harder toeslaat dan in andere jaren, en op TV worden eventuele sterfgevallen uitgebreid toegelicht. De commentaren van de media zijn zoals gewoonlijk "sensationeel" , met veel nooit voordien, nooit zo vroeg, nooit zo ernstig, een recordaantal patiënten, enzovoort. Dergelijke massale bangmakerij zorgt natuurlijk onmiddellijk voor een stormloop op de griepvaccins.

Indien het griepseizoen vroeg begint, of indien het bijzonder hevig is, is het voorziene aantal griepprikken meestal reeds uitverkocht voor de eigenlijke start van de epidemie, en bijkomende griepprikken worden nooit vervaardigd. Daar zijn twee redenen voor, en beide zijn commercieel. Wie gaat dat betalen, en wat te doen met griepprikken die niet gebruikt worden?

In 2003, zoals elk jaar, werd de griep-cocktail vier maanden eerder bijeen geknutseld door de Food and Health Organization, in samenwerking met de farmaceutische industrie. Reeds op dat ogenblik werd vermeld dat de A-sectie van het nieuwe griepvirus een Fuji-stam zou kunnen bevatten. Maar ongelukkiglijk zou het voor de farmaceutische industrie veel te lang duren om eerst deze stam te isoleren, en bovendien te duur zijn om ook deze variant op te nemen in de voorziene griep-cocktail.

Dus besloten ze om gewoon deze Fuji-stam te vergeten en de kassa te laten rinkelen met het "klassieke" griepvaccin... Wat betekende dat 10 tot 30% van de mensen die werden gehospitaliseerd een compleet nutteloos griepvaccin hadden gekregen...

De Werkzaamheid van de jaarlijkse Griepprik

Op 24 oktober 2011 meldde het farmaceutische Bulletin van de Nederlandse media ANP / NOS in een uitgebreide studie van duizenden burgers van 60 jaar en ouder, dat de impact en doelmatigheid van de jaarlijkse griepprik niet wetenschappelijk kon worden bewezen.

"Deze griepprik vermindert bij gezonde volwassenen nauwelijks het aantal symptomen, noch het aantal verzuimdagen. Evenmin bestaat enig aantoonbaar gunstig effect op een aantal complicaties zoals longontsteking of het doorgeven van het besmettelijke griepvirus".

Volgens het onderzoek is er hoegenaamd geen bewijs voor enige werking van de griepvaccinatie om de gevolgen van de griep te voorkomen bij 65-plussers, te weten griepsymptomen, opname in het ziekenhuis, of zelfs sterfgevallen. Al evenmin werd bewezen dat door een inenting van de verpleegkundigen de kans verkleint dat zowel verzorgers of bewoners van rusthuizen de griep krijgen.

Het Geneesmiddelenbulletin zette alle beschikbare onderzoeken over het griepvaccin op een rijtje, en de conclusie was niet mals. Volgens de hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin "Is er weinig betrouwbaar bewijs over de doelmatige werking van de vaccinatie tegen het influenzavirus, maar er is daarentegen wel bewijs van grootschalige manipulatie van conclusies, en van verdachte onderzoeken"...

Indien de virussen in het vaccin en de circulerende virussen niet goed op elkaar zijn afgestemd, is het mogelijk dat geen voordeel uit vaccinatie kan worden waargenomen. Aangezien het vaccin maanden voor het griepseizoen wordt geproduceerd, is de samenstelling ervan eigenlijk min of meer als het spelen met de Lotto.

Nochtans slagen de medische en farmaceutische industrie er in om een magistrale, zij het omfloerste, samenvatting van de doeltreffendheid te presenteren. "Alhoewel het uitdagend is om te bepalen hoe goed een griepvaccin werkt, hebben recente studies in het algemeen de conclusie gesteund dat griepvaccinatie voordelen biedt voor de volksgezondheid, vooral wanneer de virussen in het vaccin en de circulerende virussen goed op elkaar zijn afgestemd" (sic).

~ ~ ~ ~