DE MARGARITA, een fijne Tequila cocktail

~ ~ ~ ~

Dit is een uittreksel van mijn artikel, met kleine foto's. Je vind het volledige artikel met beschrijving en grote foto's in mijn e-boek View America: South West

In de serie reisverhalen VIEW AMERICA beschrijft dit boek de staten Arkansas, Louisiana, Oklahoma en Texas. Elke staat wordt beschreven met een korte historische achtergrond en zijn belangrijkste bijzonderheden, landschappen en toeristische attracties.

Het is geen traditioneel reisverhaal, maar een niet-commerciële en min of meer objectieve chroniek van een diepgaande exploratie van deze staten. Mijn boek beschrijft geen logies, restaurants of entertainment, behalve wanneer deze deel uitmaken van het verhaal. Het is geïllustreerd met meer dan 100 full-sized foto's.

~ ~ ~ ~

De Margarita

El Paso is gekend voor een wereldberoemde uitvinding; de Margarita, soms ook geschreven als Margharita. Iedere lokale bartender zal U vertellen dat de Margarita in El Paso of in Juarez werd uitgevonden.

Hij bestaat uit drie basis-ingrediënten: Tequila (3), triple sec (4), en limoensap (2). Tequila is de gedistilleerde likeur van het sap van de blauwe agave, maar intussen bestaan er al meer dan 80 variëteiten.

Er doen natuurlijk honderden verhalen de ronde over het ontstaan van de Margarita, maar het meest waarschijnlijke (en het leukste...) komt uit People's Magazine en Texas Monthly.

Per ongeluk uitgevonden ?

een glas Margarita

In 1942 was er een nachtbar in Juarez, Tommy's Place.

Een vrouwelijke klant bestelde een Magnolia, maar barman "Pancho" Francisco Morales wist niet meer juist wat er in moest, behalve limoensap en Cointreau. Hij deed er dan maar Tequila bij, in de hoop dat de klant het verschil toch niet zou proeven. Dat deed ze natuurlijk wel... Maar ze zei dat het wel geen Magnolia was, maar dat het toch lekker smaakte!

Pancho viel nochtans handig op zijn pootjes! Hij verontschuldigde zich omdat hij haar zogezegd verkeerd begrepen had, en dacht dat ze een Margarita had besteld...

Nadien verhuisde de barman naar El Paso, en in de jaren 60 werd zijn Margarita wereldberoemd.

Volgens dit amusante verhaal zou deze intussen wereldberoemde drink derhalve per ongeluk zijn uitgevonden, alsmede zijn naam!

Video : Make your own Margarita

Cheers !

~ ~ ~ ~