aantal sterren op amerikaanse vlag
Amerikaanse vlag Het symbool van de Verenigde Staten!
De 50 sterren staan voor de huidige 50 staten die tezamen de Verenigde Staten vormen. Op 14 juni In 1777 werd het ontwerp van de Stars and Stripes aangenomen door het congres van de V.S. als nationale vlag. Betsy Ross, een naaister uit Philadelphia, wordt verantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van de Amerikaanse vlag.
Sea
De Amerikaanse vlag Tioga Tours.
Niet alleen het aantal sterren, ook het aantal strepen is ondanks het besluit uit 1777 wel eens veranderd. Toen in 1795 de staten Vermont en Kentucky werden meegeteld, besloot het Congres om niet alleen het aantal sterren, maar ook het aantal strepen op vijftien te brengen. Dit was de versie die de benaming The Star Spangled Banner kreeg; het volkslied is ernaar genoemd. Toen er in 1818 weer vijf staten en dus vijf sterren bijkwamen, zouden de strepen wel erg smal zijn geworden. Het besluit viel toen om terug te keren naar de oorspronkelijke dertien en dat voortaan zo te houden. De muzikale vertaling van de vlag is te horen in John Philip Sousas mars The Stars and Stripes Forever. Die mars is zo bekend dat wel eens wordt gedacht dat dit het Amerikaanse volkslied is.
seo software
Stars and Stripes wordt de Amerikaanse vlag IsGeschiedenis.
Zo zingen kinderen op school de Pledge of Allegiance de belofte van trouw aan de vlag, soms met de hand op het hart. Tijdens sportwedstrijden zingt menigeen het Amerikaanse volkslied, The Star Spangled Banner, dat op de vlag gebaseerd is. Het ontwerp van de vlag is door de jaren heen zevenentwintig keer aangepast. Wanneer er staten bijkwamen, moest het aantal sterren worden gewijzigd.
De Amerikaanse vlag: een historie met tijdlijn.
Sinds dat jaar is de Amerikaanse vlag qua aantal sterren dan ook onveranderd gebleven. 1963: De Amerikaanse vlag werd op de top van Mount Everest geplaatst door Barry Bishop. 1969: Op 20 juli werd de Amerikaanse vlag op de maan geplaatst door Neil Armstrong.
De Amerikaanse vlag.
Langzamerhand groeide het aantal sterren op de Amerikaanse vlag tot er uiteindelijk 50 staten bij Amerika hoorden. In totaal heeft Amerika 51 staten omdat Washington DC, de hoofdstad van Amerika, tot een aparte staat wordt gerekend. De Amerikaanse vlag wordt veel afgebeeld op voertuigen en op uniformen van het Amerikaanse leger.
De vlag van de Verenigde Staten Reisbureau Reisgraag.nl.
Dit werd toen de nationale vlag tot in de beginfase van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Stars and Stripes. De nieuwste vlag werd op 14 juni 1777 aangenomen. Dit is sindsdien een nationale feestdag en wordt Flag Day genoemd. De vlag begon met 13 strepen en sterren, omdat de VS toen uit 13 staten bestond. In 1795 kwamen er 2 staten bij en werd het aantal sterren en strepen naar 15 veranderd.
Vlag van de Verenigde Staten Wikikids.
De nieuwe vlag had geen Brits Kruis, maar had 13 sterren die in een cirkel stonden. De 13 sterren stonden voor de 13 staten die er op dat moment waren. Doordat er steeds meer staten bij kwamen werd de vlag ook een aantal keren veranderd.
Ontwerper vlag VS overleden Focus on America.
Veel mensen hebben op de lagere school geleerd of denken dat de Amerikaanse vlag 52 of zelfs 53 sterren telt. Men denkt dat er 50 staten op het vaste land zijn en plus Hawaï en Alaska maakt 52 staten. En ook niet 53, wat dan werd toegekend aan het District of Columbia.
Vlag van de Verenigde Staten Wikipedia.
De laatste verandering gebeurde in 1960, toen Hawaï een staat van de VS werd en daarmee het huidige aantal van vijftig sterren bereikt werd. De toekenning van het staatschap aan Alaska in 1959 gaf de vlag voor één jaar 49 sterren. Het Amerikaanse volkslied, The Star-Spangled Banner, is gebaseerd op de vlag met 15 strepen.

Contacteer ons

Resultaten voor aantal sterren op amerikaanse vlag