sterren op amerikaanse vlag
Vlag van Vermont Wikipedia.
In 1803 steeg het aantal Amerikaanse staten naar zeventien doordat Ohio een staat werd, en men verwachtte dat de Amerikaanse vlag ook zeventien strepen en zeventien sterren zou gaan krijgen. Daarop vooruitlopend nam men in 1804 in Vermont een nieuwe vlag aan, gebaseerd op wat volgens velen de nieuwe Amerikaanse vlag zou worden en met toevoeging van de staatsnaam.
Sea
Ontwerper vlag VS overleden Focus on America.
Veel mensen hebben op de lagere school geleerd of denken dat de Amerikaanse vlag 52 of zelfs 53 sterren telt. Men denkt dat er 50 staten op het vaste land zijn en plus Hawaï en Alaska maakt 52 staten. En ook niet 53, wat dan werd toegekend aan het District of Columbia.
domotelec.fr
De Amerikaanse vlag Tioga Tours.
Niet alleen het aantal sterren, ook het aantal strepen is ondanks het besluit uit 1777 wel eens veranderd. Toen in 1795 de staten Vermont en Kentucky werden meegeteld, besloot het Congres om niet alleen het aantal sterren, maar ook het aantal strepen op vijftien te brengen. Dit was de versie die de benaming The Star Spangled Banner kreeg; het volkslied is ernaar genoemd. Toen er in 1818 weer vijf staten en dus vijf sterren bijkwamen, zouden de strepen wel erg smal zijn geworden. Het besluit viel toen om terug te keren naar de oorspronkelijke dertien en dat voortaan zo te houden. De muzikale vertaling van de vlag is te horen in John Philip Sousas mars The Stars and Stripes Forever. Die mars is zo bekend dat wel eens wordt gedacht dat dit het Amerikaanse volkslied is.
https://www.portret-odette.be/photobooth-in-onze-caravan/
Vlag van Alaska Wikipedia.
Op 2 mei van dat jaar zou het wetgevende bestuur van het territorium de vlag officieel aannemen; op 9 juli werd de vlag vervolgens voor het eerst gehesen. Sindsdien is de blauwe vlag met de acht sterren altijd in gebruik gebleven, ook nadat Alaska in 1959 een staat werd. In het volkslied van Alaska, Alaska's' Flag, wordt de vlag bezongen. Vlaggen in de Verenigde Staten Hoofdartikelen.: Vlag van de Verenigde Staten Lijst van vlaggen van de Verenigde Staten. Lijst van vlaggen van Amerikaanse deelgebieden Lijst van vlaggen van Amerikaanse gemeenten.
De Confederate Flag Tioga Tours.
De versie die wij nu kennen rood veld, diagonaal blauw kruis met witte randen en dertien witte sterren is zelfs helemaal nooit de officiële vlag geweest. Het was de militaire variant die op het slagveld beter zichtbaar was. Het kruis met sterren kwam wel voor in de latere officiële, grotendeels witte versie. De vlag is na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog populair gebleven.
Amerikaanse Vlag Amerikaantje.nl.
Sinds de onafhankelijkheid in 1776 is de Amerikaanse vlag diverse malen aangepast, de grootste wijziging vond eigenlijk plaats in 1777 toen werd de Grand Union vlag vervangen door de sterren van de aaneengesloten staten in der loop der jaren is de Amerikaanse vlag nogmaals aangepast maar met extra sterren. Deze nieuwe vlaggen werden traditioneel alleen aangepast op 4 juli, independence day.
De Amerikaanse vlag: een historie met tijdlijn.
Sinds dat jaar is de Amerikaanse vlag qua aantal sterren dan ook onveranderd gebleven. 1963: De Amerikaanse vlag werd op de top van Mount Everest geplaatst door Barry Bishop. 1969: Op 20 juli werd de Amerikaanse vlag op de maan geplaatst door Neil Armstrong.
De Amerikaanse vlag.
Langzamerhand groeide het aantal sterren op de Amerikaanse vlag tot er uiteindelijk 50 staten bij Amerika hoorden. In totaal heeft Amerika 51 staten omdat Washington DC, de hoofdstad van Amerika, tot een aparte staat wordt gerekend. De Amerikaanse vlag wordt veel afgebeeld op voertuigen en op uniformen van het Amerikaanse leger.
Vlag van de Verenigde Staten Wikipedia.
Betsy Ross is volgens de overlevering degene die de eerste Amerikaanse vlag heeft genaaid. Aangezien er in de resolutie van 1777 geen specifieke opmaak voor de sterren was vastgelegd, werden de sterren op een verschillende wijze in het kanton geplaatst.

Contacteer ons

Zoeken naar sterren op amerikaanse vlag