onze woning nunspeet
Atelier van Theodora Fokker Cultuurhistorie Nunspeet.
Arthur Briƫt en Edzard Koning bij voorbeeld verwierven pas een paar jaar later vastgoed in Nunspeet. Het atelier lag aan de Kalkuurweg later Eperweg vlak bij pension De Valk. De grond ervoor werd door Theodora Fokker en haar zuster van de eigenaren van De Valk gekocht. Het atelier werd in 1909 vergroot tot woonhuis, daarvan is de bouwtekening aanwezig in het bouwdossier in het Streekarchivariaat. Daaruit komt deze uitsnede. Daarmee was de rol van het voormalige atelier in de Nunspeetse kunstgeschiedenis niet uitgespeeld. In 1916 verkocht Theodora Fokker het huis aan de pensionhoudster A.M. Backhaus, die het in 1920 doorverkocht aan de pensionhoudsters G. Als pension heeft het verschillende kunstenaars tot onderdak gediend. Theodora Fokker liet in 1910 samen met haar zuster nog een huis bouwen aan de Eperweg, het huis noemden ze Libereso. Het stond later bekend als Onze" Woning, een kindervakantiekolonie.
Autolening
PicturesFrom.nl.
Eikenhof en Boschweg. Pension De Valk. Ronde Huis Nieuw Nunspeet 1907. Weg naar het Station. Weezen Paviljoen van de Vereeniging De Weezenkas. Groote zaal vrouwen-ziekenbarak. Huis te Nunspeet. Huis te Nunspeet. Spelen in de vijver. Koloniehuis Onze Woning, Eperweg 21.
slang
Oude ansichtkaarten Nunspeet Onze Woning op ansichtkaartenbeurs.nl.
Nunspeet Onze Woning ansichtkaart. Periode: 1920 1940. Plaats in winkelwagen. Nunspeet Onze Woning Gelderland. Deel deze kaart via.: Voor meer informatie over onze webwinkel sturen wij u graag door naar de volgende pagina's. Copyright KVR 2013 Disclaimer Algemene Voorwaarden Contact.
werfdoeken
Nunspeet.
Ga direct naar: Zoeken Hoofdmenu Snelkoppelingen. U bevindt zich hier: Home Onze woningen Gelderland Nunspeet. Overzicht vastgoed Nunspeet. Christelijke Woonzorg Unie Veluwe. De Bunterhoek 3 woningen. Van der Linden makelaardij. Van der Linden makelaardij. Home Sitemap Habion in de pers Login.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Nel Lubken.
Ik vind alleen niet veel terug van de vakantiekolonie waar ik heb gezeten. Dat was in de periode 12 mei 1961 tot en met 23 juni in Onze" Woning" Eperweg 1 te Nunspeet. De data staan in mijn geheugen gegrift, hetgeen al iets zegt natuurlijk.
Welkom op het forum.
Dit bericht wordt eenmalig weergegeven om automatische spam-bots computer-aanvallen te omzeilen. Hierdoor zijn wij in staat om snelle forums aan te bieden aan u en andere bezoekers. op de onderstaande knop om door te gaan naar het forum. Ga naar het forum.

Contacteer ons

Meer resultaten voor onze woning nunspeet